Att programmera via LCD-displayen på själva robotgräsklipparen är däremot väldigt enkelt. Menysystemet är genomtänkt och tydligt, displayen har god kontrast och fungerar även i solljus. Tyvärr saknar den spiralklippningsfunktion i högt gräs så det går inte lika snabbt att frisera till toviga ytor som hos en del andra robotgräsklippare. När du väl är klar med installationen sköter sig robotgräsklipparen för det mesta sig själv. Den har som sagt inga problem med enkla, plana gräsmattor. Den är heller inte överdrivet känslig mot gropar och ojämnheter, såsom vissa konkurrenter.

bästa gratis programuppdatering

Appen är okej, men tyvärr mixar tillverkaren funktioner med stora partier information. Informationen är förstås väldigt bra, men det finns enklare sätt att infoga den utan att göra appen så plottrig.

Uppdatera Drivrutiner

Gropar i gräsmattan, sly här och var och mängder av fallfrukt är inga problem alls. Husqvarna Automower 430X är en användarvänlig och extremt kompetent robotgräsklippare med ett stort utbud funktioner som gör att den klarar sig mycket bra på egen hand i de allra flesta situationer. Den är helt enkelt en av de absolut mest driftsäkra, lättanvända och prisvärda premiumklipparna på marknaden. I mycket Tangentbord drivrutiner högt gräs spiralklipper 310 för att säkerställa att området åtgärdas på så kort tid som möjligt, den kan dock vara lite snål med spiralklippningen. Dessutom är den så pass tystgående att grannarna inte kommer att märka av den. Med robotgräsklipparen på plats justerar du enkelt klipphöjden verktygslöst. Dess rörelsemönster på gräsmattan gör att robotgräsklipparen inte bildar spår och liknande.

  • Det märks redan vid decimeterhögt gräs att den får kämpa – sin smala klippbredd till trots.
  • För att använda genvägarna i den här artikeln måste du ladda ner iOS 13 på din iPhone.
  • En bra guide att följa kring prioritering av händelser är det Bram.social har skrivit.

Samtidigt är den stark och har exempelvis inga problem med kottar, fallfrukt och liknande. I dagsläget gör den ett okej jobb på denna punkten, men långt ifrån tillräckligt bra för att på godkänd tid hinna med sin angivna maximala klippyta. Du får istället själv ställa startpunkter och anpassa programmeringen efter hand som du ser att roboten hinner med.

Då den dessutom klarar av högt gräs med sådan bravur kan vi verkligen rekommendera den här robotgräsklipparen både för enkla, medelsvåra och svåra gräsmattor av genomsnittlig storlek. Appen är ibland lite lustigt översatt, till exempel “i laddningstillstånd”, ”lämnat temperaturområde”, ”lekstopp” osv. Här kan Stihl förbättra användarvänligheten så att man inte måste tillfråga en manual för att förstå vad som avses med vissa begrepp. Men appen är överlag lättanvänd i form av ett tydligt gränssnitt uppdelat i flera flikar, inga väntetider och många funktioner. Appen ger även information om när det är dags att byta knivar eller om roboten kör fast.

Köpguide: Tips Till Den Som Ska Köpa Robotgräsklippare

Samtidigt både svänger och kör den in i saker i full fart, vilket riskerar att skada känsliga möbler och kvarglömda saker på gräsmattan. Den tillhörande appen möjliggör fjärrstyrning av robotgräsklipparen som om den vore en radiostyrd bil. Man kan exempelvis inte justera klipptider eller säga åt den att börja klippa. Kör den inte fast orkar den klippa ganska länge i ett svep. Det finns med andra ord en hel del som talar för Loopo S300 – speciellt app-stödet – med tanke på det låga priset.

Med hjälp av guidekabeln och möjligheten att ställa startpunkter kommer du runt det problem. Kabeln gör även att du får en snabb hemgång eftersom den slipper omvägen runt hela trädgården. Utöver svårigheter att finna biytor tillräckligt ofta på egen hand så gör roboten ett mycket bra jobb med att hålla gräsmattan stången. Den klarar branta slänter, fuktigt gräs och ojämnheter i gräsmattan. För dig med parkliknande gräsmatta ska den förstås även klara kottar, fallfrukt och liknande – vilket den gör med bravur.